Bezem uit de mast 2021

Waar een kleine zeilclub groot in kan zijn. Nou ja, zo klein zijn we niet meer met 200 leden, ik bedoel maar. Bijna 100 leden, jeugdleden, echtgenoten, kinderen enz. enz. waren vandaag aanwezig om met zijn allen de handen uit de mouwen te steken en het seizoen af te sluiten met een “Bezem uit de mast”. En dat onder een heerlijk zonnetje, geen wind (gelukkig maar, want voor je het weet zitten al die zeilers opeens op hun boot en op het water om de zeilen te hijsen) en een aangename temperatuur voor eind oktober.
Voor de nog niet ingewijden: Met de “Bezem uit de mast” gaan we alles opruimen, netjes maken, maaien, onkruid wieden, heggen snoeien, opruimen, picknicktafels binnen zetten, niet gebruikte rommel weggooien, stijgers controleren en repareren, boten en bootjes poetsen, wat natuurlijk vooral de jeugd geweldig vind. Want kliederen met water blijft altijd leuk. En met dit jaar nog extra klussen. De haven moest gepeild worden en er komt een smoelenboek, dus iedereen moest ook nog eens op de foto. (En die zijn allemaal heel goed gelukt).
Ik ben vast een heleboel klussen vergeten, maar het was een lange lijst.
Tussen de middag stond er voor iedereen een lekkere lunch klaar. Met 4 (internationale) soorten soep. Broodjes ham en worst, koffie, yoghurt en fruit.
Onze secretaris liep weer met zijn lijst rond om alle klussen zoveel mogelijk af te krijgen en onze voorzitter was zo trots als een pauw. Zo geweldig vond hij de samenwerking tussen groot en klein, dik en dun, oud en jong. Nou, wij kunnen ook trots zijn op onze super club. Hoe grandioos was het om iedereen bezig te zien. Onvoorstelbaar hoe hard er werd gewerkt en hoe mooi en opgeruimd ons terrein erbij lag om 16.00u.
Als je er niet bij was, heb je echt wel iets gemist. Maar de herkansing komt ook weer met een “Bezem in de mast” volgend voorjaar.
Nu gaan we met frisse moed de winter in. De feestdagen, misschien wel weer carnaval.
Maar eerst is er in november nog een ALV. (Algemene Leden Vergadering).
Hiervan komt de agenda op de website te staan.
En natuurlijk houdt de evenementencommissie geen winterslaap. Er komen vast en zeker nog een paar leuke activiteiten.
Maar met al het werk dat vandaag is gedaan kunnen we alleen maar zeggen:
“JULLIE WAREN GEWELDIG”.
Dank jullie wel.