Brandweeroefening bij onze zeilclub.

Twee boten botsen in het donker op de plas tegen elkaar. Eén boot vliegt in brand. Van schrik springen alle negen opvarenden in het water. waarvan er zeven veilig de kant bereiken. Al zwemmend, of door de brandweer gered. Helaas kwam voor twee opvarenden alle hulp te laat. (Gelukkig waren die laatste twee maar poppen) de andere zeven waren (jeugd)leden van onze zeilclub die speelden dat ze drenkelingen waren. Het was een oefening van de brandweer. Dit was voor iedereen en vooral voor de jeugdleden een hele mooie ervaring. En wat deden ze het allemaal goed.
Maar het was een scenario dat in deze tijd helemaal niet onmogelijk is. Tijdens de evaluatie na de oefening kwamen alle goede en foute dingen ter sprake en konden de brandweer en onze (jeugd)leden terugkijken op een mooie, leerzame maar enerverende avond.
En op advies van de brandweer, een tip voor iedereen. Doe altijd een zwem/reddingsvest aan als je aan boord van de boot bent. Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet sla je overboord. Een zwem/reddingsvest red dan wel je leven.

Volgende week dinsdag is de tweede oefening.
Foto’s: Jeannet Clauwers