Jaarverslag 2022 wedstrijdcommissie

Met een terugblik kijken we vooruit naar het nieuwe wedstrijd seizoen 2023.

Het meest opvallende aan het afgelopen wedstrijdseizoen was de hoge temperatuur en het gebrek aan wind. Wel leverde dat hele mooie plaatjes op.

De commissie werd uitgebreid met enkele nieuwe leden. Dat was wel nodig, want het organiseren van de wedstrijden, baan uitzetten met boeien, wedstrijd begeleiden vanaf het startschip en met de Whally’s enzovoort vergt tijd en mankracht.

We hebben weer alle traditionele wedstrijden georganiseerd en gezeild, waarbij helaas een wedstrijd na 1 manche is gestaakt, vanwege gebrek aan wind. Tijdens de openingswedstrijd hadden we na afloop een captainsdiner en de Melkbusrace werd afgesloten met een heerlijk buffet dat door onze top kok Theo de Vries was klaargemaakt.

Het totaal aantal deelnemers voor de 7 gezeilde wedstrijden was 98. De meeste deelnemers hadden we tijdens de Melkbusrace en de Pinksterrace. Ook het seizoen van 2022 konden we enkele boten van NLM welkom heten. In het nieuwe seizoen hopen we weer op veel inschrijvingen.

Evenals in 2021 is Remco Riesthuis zeiler van het jaar geworden, met Sophie Grasborn op de 2e plaats.

In seizoen 2023 vindt weer de Euregio Regatta plaats. Dit keer is de Thorner Zeilclub de organisator van het evenement dat bij ons plaatsvindt op 17 en 18 juni 2023. Er is dus werk aan de winkel en we hopen op veel deelnemers.

TZC Wedstrijdcommissie.