Deelvaren bij de Thorner Zeilclub

Deelvaren bij de Thorner Zeilclub

Vanuit de haven van de Thorner Zeilclub (TZC) kun je zeilen en kanoën op de mooiste plassen van Midden Limburg met uitzicht op het natuurgebied ‘de Koningssteen’.

Zeilen kun je op verschillende manieren doen, als toervaarder of als wedstrijdzeiler.

Met kleine bootjes zoals ‘Optimisten’ en ‘Laser Pico’s speciaal voor de jeugd. Met open boten zoals ‘Valk’ en ‘Centaur’ voor een paar uurtjes, een hele dag of om meerdaagse tochten te maken.

Er zijn watersporters die geen boot hebben maar toch graag willen zeilen en niet de zorg willen hebben voor het volledige onderhoud. Daarvoor kun je bij een van de andere schippers opstappen maar beter is om een boot met anderen te delen, het zogenaamde deelvaren.

De Thorner Zeilclub biedt die mogelijkheid. We hebben de beschikking over een tweetal zeilboten voor ervaren zeilers, een Canadese kano, een aantal Optimisten voor de jongsten en twee Laser Pico’s voor de jeugd tot een jaar of 16.

Om deel te nemen aan het deelvaren dien je lid te zijn van de TZC Naast je gewone lidmaatschap, dat bestaat uit een ledengeld en een onderhoudsbijdrage voor totaal € 115,- per jaar,  betaal je € 225,- voor ‘jaarhuur’ van een van de deelvaarboten.
De onderhoudsbijdrage, € 50,-, kan terugverdiend worden door  mee te werken aan de gezamenlijke onderhoudsdagen in het voor- en najaar (bezem in en bezem uit de mast).

Het reserveren van de boot  kan via de website of u kunt de gok nemen en kijken welke boot er eventueel vrij is.

Naast het zeilen worden er regelmatig gezelligheidsevenementen georganiseerd, voorlichting gegeven over reglementen en cursussen georganiseerd. In het clubhuis is een bibliotheek aanwezig met boeken over zeilen. Voor de kleine jeugd staat er een speelgoedkist.
Meer informatie kunt u bij het secretariaat opvragen of kom eens kijken op onze locatie aan de Meers 32 in Thorn.ZC