Zeilen voor mensen met een beperking

 

 

 

 

Laat je handicap achter op de steiger

De Thorner Zeilclub is een vereniging die de zeilsport promoot en gevestigd is in Thorn.

Zeilen wordt in het algemeen gezien als een sport voor valide personen, maar er zijn tegenwoordig diverse mogelijkheden om mensen met een beperking ook te laten zeilen en genieten van de rust op het water.

De Thorner Zeilclub is een verbintenis aangegaan met Sailability Nederland, een internationale organisatie die het zeilen voor gehandicapten mogelijk maakt.
Bij gehandicapten denken we aan personen met een lichamelijke beperking en al of niet afhankelijk van een rolstoel. Zelfs voor mensen met een algehele dwarslaesie zijn er aangepaste boten. Ook qua leeftijd kennen we vrijwel geen beperkingen, vanaf 15-16 jaar is iedereen welkom.
Het gaat om mensen die in het verleden gezeild hebben en door hun handicap denken dit niet meer te kunnen, maar ook voor mensen die het zeilen zouden willen leren.
We varen met een- en tweepersoons boten,die onzinkbaar zijn, niet kunnen omslaan en met een joystick bestuurdworden,zodat men er zelfstandig op uit kan trekken, of met een maatje.

We varen vanaf een aangepaste steiger waar men met de auto komen kan, de rolstoel achtergelaten kan worden en waar een tillift aanwezig is om de mensen in en uit de boten te helpen.
Ook hebben we een 4 persoons Canadese kano en een tweepersoons kajak voor onze gasten.
Het zeilgebied is de Koeweideplasen Grote Heggeplas bij Wessem en Thorn.

De kosten zijn € 15,00 per 90 minuten zeilen.

Verdere informatie is te vinden op; www.sailability.nl en www.thornerzeilclub.nl

Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Vriendelijke  groet,

Lauran Trimbach

eltrim1@outlook.com

+ 31(0) 495 535 287

www.thornerzeilclub.nl

www.sailability.nl

Aanmeldings formulier:

 

Verificatie